I vores Mini Zoo er der mulighed for at komme tæt på dyrene og nu og da skal I måske også være med til at fodre dyrene

Se på vores aktivitetskalender hvornår der er fodring af dyrene

Et af de store hits på pladsen er gederne, som man altid kan gå ind til. Gederne er alle meget tamme og vil gerne snakkes med. Vi har 2 indhegninger til geder: En til de små og en til de store geder.

I bunden af de store geders indhegning finder man kaninerne. Man må også gerne gå ind og snakke med kaninerne, som er af arten Fransk Vædder. Denne art bliver ret store og de er meget kælne og tamme.

Overfor den store indhegning med geder har vi en indhegning, hvor der er små kænguruer. Her ved udgangen af 2022 har vi 2 albinoer og 2 med almindelig farvet pels. Den største af de 2 albinoer er faderen til den lille albino-kænguru og de 2 andre er begge hunner og er ikke i ”familie” med den store albino, så vi håber og tror at der til foråret 2023 er 1 eller måske endda 2 små kænguruunger i pungene på damerne.

Kænguruerne er af arten Bennet Kænguru og lever fortrinsvis i det østlige Australien og på Tasmanien. Kænguruerne trives også superfint i den – nu og da – kolde danske vinter.

Skråt overfor kænguruerne har vi en indhegning, hvori vi har 2 polarræve. Der er tale om 2 hunner og de har en superflot hvid pels om vinteren, hvorimod den bliver lidt mere broget henover sommeren. Polarræve lever i alle de nordlige egne, på hele kloden, dog findes de kun langs kysterne på Grønland.

Det lyder vildt, men på den anden side af det lille hus ved rævene har vi hønsegården. Hønsene lægger nu og da æg og om dagen går de frit rundt i området ved Mini Zoo’en. Det sker at de kommer ind til gederne, men så længe de holder sig væk fra rævene, så går det nok.